Kwaliteit

Thuiszorg Matilda biedt zijn diensten aan naar behoefte aan personen met een WMO indicatie hulp in de huishouding, PGB-budget en particulieren, die voor zorg of andere diensten zelf willen kiezen of inkopen.

Kwalitatieve zorg en hulp in de huishouding

Thuiszorg Matilda werkt iedere dag aan kwaliteit, waardoor we gecertificeerd zijn met het HKZ-kwaliteitskeurmerk. HKZ staat voor: Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Sinds 2012 beschikt Thuiszorg Matilda Nederland over het ISO-HKZ certificaat en tonen wij aan dat Thuiszorg Matilda de zaken goed op orde heeft, dat de cliënt centraal staat en dat wij voortdurend blijven werken aan verbetering van onze kwaliteit.

SPOT

Sinds juli 2011 is Thuiszorg Matilda als zorgaanbieder aangesloten bij: SPOT, spot is een vereniging die de belangen behartigt van ondernemers die professionele zorg bieden op het gebied van kraam- en thuiszorg.

De leden van SPOT bieden voornamelijk zorg in de vorm van huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding en kraamzorg. Gezamenlijk zijn de leden verantwoordelijk voor ruim 4 miljoen zorguren op jaarbasis.

Zorgvragers met een AWBZ indicatie of een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen bij de leden van SPOT terecht voor thuiszorg.

De vergoeding voor kraamzorg is in de basis voor elke cliënt geregeld (via de basisverzekering). De leden die kraamzorg leveren, hebben hiervoor overeenkomsten gesloten met de zorgverzekeraars.

De branchevereniging en haar leden zien hun werk als "maatschappelijk" ondernemen in een bedrijfstak, waarbij de financiële kaders door de overheid worden beperkt en het maatschappelijk belang toeneemt.